Gegrilde kip

Nieuws

Gegrilde kip

Ingrediƫnten ( voor 3 porties ):

  • Kipfilet 3 stuks
  • Alpro soya natuur yoghurt 100g
  • Kipkruiden 2 kl
  • Volkoren bio couscous  190g
  • Rode paprika 1 stuk
  • Romatomaten 2 stuks
  • Radijs 1/2 bussel
  • Komkommer 3/4 stuk
  • Knoflook 1/2 teentje 
  • Granola met cashewnoten 40g 
  • Olijfolie 
  • Zout & zwarte peper 

Bereiding ( 30 minuten ):


1. De gemarineerde kip is lekker op de BBQ! Maar ook in de grillpan zal het smaken!

2. Halveer de kipfilet zodat je 2 dunne filets hebt. Halveer daarna ook nog eens in de lengte. Marineer met een flinke scheut olijfolie, een kl Alpro soya yoghurt ( we gebruiken de rest later voor de komkommerdip), kipkruiden en eventueel naar smaak wat sambal of harissa. 

3. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout & zwarte peper. 

4. Snijd de paprika, tomaat en radijs in kleine blokjes van 0,5 cm. Schep door de couscous, samen met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Werk de couscous op het einde af met de granola. 

5. Rasp de helft van de komkommer en laat uitlekken. Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan de couscous. 

6. Meng de rest van de Alpro soya yoghurt met de geraspte komkommer. Pers de knoflook erbij en kruid met zout, zwarte peper en een kl olijfolie. 

7. Laat een grillpan ( of de BBQ ) goed heet worden. Gril de kip 3-6 min. per kant. 

8. Serveer de gegrilde kip met de frisse couscous en een schepje komkommerdip.


Smakelijk!

Toegelaten in fase2 tijdens het Restart traject.