Nieuws
Gegrilde steak
voor 4 personen
30 minuten
diner
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 4 kl Mexicaanse kruidenmix
- 2 kl gedroogde oregano
- 4 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 2 courgettes
- 2 rode uien
- 1 sjalot
- 2 limoenen
- 2 jalapeñopepers
- 20 g koriander
- 4 rundersteaks
- 6 el arachideolie
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de knoflook. Meng 2/3de van de arachideolie met de Mexicaanse kruidenmix, de geperste knoflook en gedroogde oregano. Kruid met peper en zout.
- Snij de paprika’s in brede repen. Snij de courgette in halve maantjes. Pel de rode ui, maar laat een klein stukje van de wortel zitten. Snij in partjes (de wortel zorgt ervoor dat de partjes aan mekaar blijven hangen).
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Bestrijk met de gekruide olie. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Snij de sjalot fijn. Pers het sap van de limoen. Halveer de jalapeñopeper(s) en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Hak de koriander fijn (je mag de steeltjes ook fijnhakken). Meng de sjalot, koriander, jalapeño, limoensap en kruid met peper en zout. Dit is de salsa.
- Bestrijk de rundersteak met de rest van de arachideolie en kruid ze met peper en zout. Verhit een grillpan. Bak 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten.
- Verdeel de geroosterde groenten over borden. Snij de steaks in reepjes en schik bovenop de groenten. Werk af met de salsa en serveer.
Voedingswaarden per persoon:
Energie : 519 kcal
Vet: 20,6 gram
Koolhydraten: 26,3 gram
Eiwit: 52,3 gram