Geroosterde worteltjes

Nieuws

Geroosterde worteltjes

Geroosterde worteltjes met Berloumi met quinoa en avocado

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten: + 2 porties

  • 500 g wortelen
  • 1 pakje tijm
  • 1 stuk rode ui
  • 1 potje mosterd
  • 125 g bio quinoa
  • 200 g Berloumi
  • 1 stuk avocado

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de wortelen in schuine stukken van ongeveer 2 cm (schillen hoeft niet). Snijd de ui in partjes. Hussel de wortelen en ui op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schuif de oven in voor 20-25 min.
  • Kook intussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Rits de tijm van de takjes.
  • Snijd de Berloumi in grote kubussen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de Berloumi goudbruin op middelhoog vuur (zie tip).

  • Dressing: meng de mosterd, tijm, witte wijnazijn en 1,5 olie per persoon. Kruid met zout en zwarte peper.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Serveer de quinoa met de geroosterde wortel, ui, Berloumi en avocado. Besprenkel met de dressing. Smakelijk! (Tijdens het Restart programma vanaf fase2.)


Heb je een citroen of limoen in je fruitmand liggen? Knijp enkele druppels sap uit boven de gebakken Berloumi. Dat frist de kaas lekker op.