Nieuws
Opgevulde avocado
Ingrediënten voor 3 porties:
- 190g Bio Quinoa
- 1,5 stuk avocado
- 1 pompelmoes
- 350g rode en gele kerstomaten
- 100g gemengde sla
- 1/2 sjalot
- 150g rivierkreeftstaartjes
- 3 el tonijnmayonaise (zelf te maken)
- Olijfolie
- Zout & zwarte peper
Bereiding (30 minuten):
- Breng een pot met water aan de kook voor de quinoa en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat eventjes afkoelen.
- Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel voorzichtig uit (behoud de schil om te vullen straks). Snijd de helft in gelijke blokjes van zo’n 2 cm en prak de andere helft met een vork. Breng beiden op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
- Verwijder de schil van de pompelmoes en snijd dan tussen de witte vliezen partjes vruchtvlees weg. Bewaar het sap. Halveer de kerstomaten. Meng het opgevangen pompelmoessap met een scheutje olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Meng de blokjes avocado samen met de pompelmoes en sla onder elkaar. Breng op smaak met de dressing.
- Snipper de sjalot fijn. Meng de quinoa, geprakte avocado en sjalot onder elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Vul de schil van de avocado met het mengsel.
- Maak verse mayonaise met zonnebloemolie, mosterd, ei, en mix met 2 el tonijn in eigen nat voor een tonijnmayonaise.
- Schep de salade in een bord. Schik daarop de gevulde avocado. Werk af met een lepeltje tonijnmayonaise en de rivierkreeftstaartjes.
- Smakelijk!
Toegestaan vanaf fase2 tijdens het Restart traject.